Potovanje v družbi prijateljev (že 20 let) – 2015

_MG_1249Vokalna skupina Vinika združuje 18 pevk iz Goriških brd in okolice pod vodstvom ge Franke Žgavec.

Vabljeni, da se nam pridružite na praznovanju 20 let smeha in petja, ki bo 23. maja 2015 ob 20.30 na Gradu Dobrovo v Goriških Brdih. Ta poseben večer smo poimenovale Potovanje v družbi prijateljev. Skladbe, ki jih bomo zapele ob spremljavi izvrstnih glasbenikov so prav za nas napisali domači skladatelji: (hvala Patricku Quaggiatu, Davidu Klodiču, Radovanu Kokošarju, Ambrožu Čopiju).

Nazdravile bomo prijateljem, ki so nas v teh letih spremljali z instrumenti (Franko Reja na kitari, Radovan Kokošar s harmoniko, Kati Harej z violino, Clara Bensa z violino, Mirjam Furlan in Aleksandra Pavlovič na klavirju, Aleksander Sluga z violončelom, David Šuligoj na bas kitari, Dejan Vidovič s harmoniko) ter vsem prijateljem in predvsem svoji družini. Ja, sem v letih, ko imam že tudi otroke, ki igrajo na instrumente, in tudi oni bodo praznovali z mano.

Moj ljubi potuje s klavirjem na vlaku brez zadnje postaje. Na vlaku z njim note bežijo…želijo še v druge si kraje…le kam nas bo Vinike odpeljal vlak v naslednjih letih?

SPORED

Pablo Casals Nigra sum

Max Reger/G.Jereb, prir. Marija Wiegenlied

Edward Elgar The Snow

David Klodič Tih večer

Radovan Kokošar Mati jagoda

Patrick Quaggiato Ladjice želja

Patrick Quaggiato Ciganska balada

Patrick Quaggiato Prva pomlad, noviteta

Patrick Quaggiato Moj ljubi potuje, noviteta

Ambrož Čopi, prir. Barčica

Patrick Quaggiato, prir. Črijšnje, noviteta

SPREMLJAJO:

Manuel Figelj, klavir

Aleksander Ipavec, harmonika

Kati Harej in Clara Bensa, violini