…prelile jo bomo v naročilo novih skladb pri najmlajši generaciji domačih skladateljev in tako pomagale širiti repertoar za ženske zasedbe.46847837_781613928858968_7833596808294039552_o

Natisnite in izpolnite (ime, priimek, davčna, podpis) obrazec “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije”

zahtevek-za-namenitev-05-dohodnine

– in ga oddajte katerikoli Viniki ali pa ga

-oddajte na katerem izmed davčnih uradov;

– enostavno naredite vse preko spletne strani e-davki.

 

Namenite nam del dohodnine…in postanite mecen mladim domačim skladateljem. Rodile se bodo sveže skladbe, kot za zborovsko tekmovanje Sozvočenja 2018:

VOKALNA SKUPINA VINIKA, MEDANA

Vodja skupine in avtorica sporeda: Franka Žgavec
Dejan Vidovič, harmonika, Ingrid Mačus, klavir
Arabeska ljubezni

Hilarij Lavrenčič (1962): PO LOJTRCAH JE HODIU (goriška ljudska)
Kulturni center Lojze Bratuž, noviteta

Patrick Quaggiato (1983): MOJ LJUBI POTUJE (Feri Lainšček)
neizdano

Patrick Quaggiato (1983): DVOJINA (Feri Lainšček)
Neizdano, noviteta

Obrazložitev teme (avtorica: Franka Žgavec)
Okras, dekoracija v likovni umetnosti, oblika v glasbi, verzi v poeziji, izraz, ki najlepše oriše prepletena človeška intimna čustva. Ta je pesnik Ciril Zlobec označil kot »čudež duše in telesa«. Ljubezen ni želja, je izziv, je strast, je ogenj, ki žari. Najlepši ljubezenski verzi in najlepše melodije so tiste, ki jih nosimo v svojih srcih.
Eckart Tolle je povedal, da »naloga ni iskati ljubezen, ampak poiskati vrata, skozi katera ljubezen lahko vstopi.« Vinike so izbrale pevska vrata s preprosto ljudsko pesmijo, ki izraža preprostost ljubezni mladostne zaljubljenosti (prir. Hilarij Lavrenčič – noviteta), sodobni lirični spev v razgibanem ritmu »prave« ljubezni (Feri Lainšček/Patrick Quaggiato) in verze o večnem misterijiu dvojine, ki se skriva v človeškem srcu (Feri Lainšček/Patrick Quaggiato – noviteta). Dve skladbi bosta na letošnjih Sozvočenjih izvedeni prvič.